succes

verhalen

Het verhaal van Kim

Het is 3 april… Ja! Ik ga bij By Annemieke beginnen met Personal Training. Dat lijf van mij loopt de spuigaten uit, dus ik wil fanatiek en in een goede omgeving sporten. Naast de begeleiding met sporten kon ik ook begeleiding krijgen m.b.t. de voeding. Ik? Werken met een voedingsdeskundige? Waarom? Ik kan dit heel goed zelf! (In werkelijkheid was ik er natuurlijk nog helemaal niet klaar voor). Ik ga 5 dagen in de week sporten en weet zelf waar ik op moet letten wat mijn eten betreft. Nee hoor, dankjewel Annemieke; “I got this!” is wat ik dacht!!!!

Twee keer in de maand zou ik van Annemieke personal training gaan krijgen en de overige dagen zou ik het zelf doen aangezien ik altijd op hoog niveau gehockeyd heb en “zelf trainen” wel gewend was – ook dit dacht ik!! Na een maand was de eerste weging en het opmeten van mijn lichaam. “Ik voel gewoon dat er wat af is Annemieke, ik sport 5 dagen in de week en met m’n eten zit het ook wel redelijk goed”. Big shocker! Er was niets vanaf en mijn gewicht was toegenomen. Ik kan je niet vertellen hoe demotiverend dat werkt!

Ik at in mijn optiek gezond.. Tijdens de lunch een kant en klare salade van de AH met 2 avocado’s (omdat deze zo gezond zouden zijn voor je..) Ook de sportadviezen m.b.t. trainen en herstel had ik genegeerd. Ik dacht zolang ik maar keihard, iedere dag blijf trainen gaat het vanzelf goed komen. Doordat ik zo teleurgesteld was gooide ik al snel de handdoek in de ring, ging minder tot niet sporten en at snelle makkelijke maaltijden zoals vele verschillende soorten pasta.

De zomervakantie stond voor de deur en wat deed ik zoals de vele vrouwen onder ons… JUIST! 2 weken van te voren naar de sportschool en knallen, alsof dat het verschil zou maken!?! Ik zag mezelf dikker en dikker worden en kreeg nu ook opmerkingen/blikken van “afschuw” van mijn familie. “Kim, je moet wel gaan opletten hoor want je kont wordt steeds groter” – “Kim, snoep eens niet zoveel” (en daar zat het hem niet eens in!!) – “kom Kim, dan gaan we langs het salade buffet” etc. etc. Dit was het weekend van 6 augustus en ik heb mezelf nog nooit zo ongelukkig gevoeld.

Dat specifieke weekend opende mijn ogen en was ik er klaar mee! Op maandag stuurde ik Annemieke een appje dat ik het helemaal zat was, mezelf ongelukkig voelde bij hoe ik er nu uit zag en de stap wilde zetten om hulp te krijgen van een voedingsadviseur. “HELP ME ALSJEBLIEFT!! IK KAN DIT NIET ALLEEN” schreeuwde mijn gedachte van binnen. Michael Meijer, voedingsadviseur en personal trainer bij By Annemieke, ging mij begeleiden. Hij vroeg mij om 3 dagen mijn voeding bij te houden; 1 rustdag, 1 sportdag en 1 dag van het weekend. “Je moet dit serieus invullen Kim en niet smokkelen omdat je weet dat ik er een analyse van ga maken” zei Michael. Conclusie; ik kreeg op een gemiddelde dag 2600 kcal binnen!!!! Dat was echt een shocker!! Ik maar denken dat ik goed bezig was met mijn salade en avocado’s.

Het plan was gemaakt, het startgewicht gemeten -82,0 KG en een vetpercentage van 34,2%- en ik ging er voor de volle 100% voor. In het begin dacht ik “het zal mij benieuwen of dit gaat werken voor mij”. Ik had veel vragen over wat voor mij verstandige keuzes waren qua eten om te maken en daar werd ik iedere keer weer goed mee geholpen. Het vraagt absoluut veel tijd en inzet van jezelf om te leren wat goede voeding inhoudt.. Ofwel; hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten er in producten zitten. Dit maakt de geweldige app overigens, waar ze bij “By Annemieke” mee werken, wel makkelijker. En ja.. Michael controleert absoluut wat je eet en is ook niet bang om je op je donder te geven wanneer je bijvoorbeeld te weinig hebt gegeten ;-).

Na week 1 hadden we een tussenmeting om te zien hoe en of mijn lijf reageerde op het advies van Michael. Vol spanning ging ik op de weegschaal staan.. Het kan toch niet zo zijn dat IK in 1 WEEK tijd al iets kwijt was?!? OMG!! Mijn lijf reageerde precies zoals het moest zijn.. De eerste halve kilo, zoals gepland door Michael, was eraf! Het was maar een halve kilo, maar wat een motivatie was het om door te zetten!

Na 2 weken was mijn 2e weging en was ik precies 1 kilo afgevallen en was mijn vetpercentage met bijna 2% gedaald! Ik weet dat dit voor de crashdieëters onder ons niets is.. Aangezien je (en dat was ik ook) gewend bent om minimaal 3/4 KG per week af te vallen -slecht slecht slecht!!!- Het is zo’n verademing voor mij om nu te weten wat ik binnen krijg qua voedingsstoffen, hoeveelheden etc.

Na het 1e traject van 6 weken heb ik besloten om door te gaan met Michael. Momenteel zit ik middenin het 2e traject en blijven de resultaten mij verbazen! In 8 weken ben ik 8,5 kilo kwijt en is mijn vetpercentage met bijna 8% gedaald! Dit alles met de hulp van het team van “By Annemieke”, maar vooral Michael. De deskundigheid en kennis die hij heeft wat betreft voeding en timing is iets waar ik mijn petje voor af neem. Ik ben hem enorm dankbaar dat ik dankzij hem nu precies weet wat ik allemaal naar binnen werk en hoe ik het beste om kan gaan met mijn voeding rondom trainingen zodat ook mijn prestaties vooruit blijven gaan.

Ik heb aan de lijve ondervonden dat voeding en training echt hand in hand gaan met elkaar.

En nu kan ik ook die vreselijke uitspraak bevestigen.. “Ieder pondje gaat door het mondje”!!! Wat je eet ben je zelf..

Stop wishing, start doing!!!

succesverhaal. kim by annamieke personal training woerden

8 weken:

  • -8,5 kilo
  • Vet percentage -8%
  • Energie voor 10