succes

verhalen

Het verhaal van Laurinda

Mijn werk was al jaren mijn hobby, kon er veel energie in kwijt en ik leerde er ook veel van. Wel merkte ik, dat de prijs hoog was. Leefde onregelmatig, lange dagen, veel reizen, hotelleven. Restaurant eten en roken. Vooral dat laatste irriteerde mij ik als redelijk intelligente vrouw , moest echt wel beter weten. Dat waar ik mee bezig was, het zou mijn toekomst niet te goede zou komen. Ik kende mezelf voldoende om te weten, dat de enige die hier wat aan kon doen, was ik zelf en daar ging ik mij op focussen. Ik analyseerde mezelf op de momenten dat ik een sigaret op stak. Veroordeelde dit niet, maar constateerde gewoon feiten. Op een gegeven moment was ik er wel uit en nam het besluit begin april, nog 1 pakje sigaretten en dat zijn de laatste die ik ooit zal gaan roken.

Zo gezegd, zo gedaan. De knop was om in mijn hoofd en ik heb geen sigaret meer gerookt. Wel was ik mij bewust van de gevolgen, ik zou zwaarder gaan worden….en dat accepteerde ik. Lichamelijk knapte ik nu niet echt op, nadat ik gestopt was met roken. Dat viel mij een beetje tegen en noem het naïef. Ik moest verder aan de bak met mezelf. Zo kwam ik na een halfjaar in contact met Annemieke. Vertelde over mijn antipathie tegen sportscholen en de enige leuke sport die ik kende, was paardrijden, wat ik tot 12 jaar terug, heel fanatiek deed. Ze begreep het volkomen, daar ze zelf vroeger ook paard heeft gereden en we beloofde ons zelf, als ik mijn streefdoel bereikte, ik weer een buitenrit zou gaan maken en ze mee zou gaan.

Annemieke raakte mij en ik ging de uitdaging aan. Streven om gezond en weer een goede basis conditie op te bouwen en dit naast mijn drukke werkzaamheden als structuur in te bouwen. Doel, in de eerste instantie mijn gewicht te stabiliseren. Niet zwaarder te worden. Na 5 keer samen gesport te hebben, heb ik voor mezelf een klein feestje gehouden, nog nooit zo vaak achter elkaar in de sportschool en actief bezig geweest. Maar oh wat een spierpijn heb ik gehad en ik schrok hoe erg ik mijn lichaam had verwaarloost. Toch ging ik iedere week 2 keer samen met Annemieke aan de slag.

Na 6 maanden kwam ik er achter dat mijn gewicht stabiel werd. Ik deed niet aan lijnen en leefde gewoon mijn regelmatig hotel/ restaurant leven en liet voor mij koken en ik snaaide er nog bij. Ik kwam niet aan. Mijlpaal! Heel langzaam, stapje voor stapje, ging ik vervolgens mijn eetpatroon onder de loep nemen. Precies net als met het roken. Wanneer eet ik wat en met welke reden. Heel langzaam viel ik af. In de zomer was ik opeens 6 kg kwijt.

In juli had ik een nieuwe fiets gekocht (met batterij voor als de polder wind te sterk werd) en ik merkte dat ik door na werktijd te fietsen, mijn stress kwijt kon. Dat gaf een kick en maakte mij ook voorzichtig, om niet overmoedig worden. Vanaf september/ oktober gaat het opeens vanzelf, veel minder behoefte aan zoet en snaaien. Nu ben ik ondertussen ruim 11 kg kwijt en ga richting de 12 kg. De aangekomen kg, na stoppen met roken ben ik ondertussen kwijt en deze stijl van leven bevalt mij prima.

Zie de meerwaarde van gezonde geest in een gezond lichaam. Ik ben er nog niet en ik blijf zeker doorgaan bij Annemieke, omdat het fijn is, dat ze mij bij de les houdt en mij niet terug laat zaken in mijn comfort zone. Dat is investeren in mezelf.

Bedankt Annemieke, dat je samen naar mijn doel blijft kijken.

The grumpy old lady 😉